Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/selfconcept.eu/public_html/wp-content/themes/buzzblog/admin-panel/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Ce sa faci cand te simti foarte bine? – Self concept
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ce sa faci cand te simti foarte bine?

By Posted on No tags 0

Un om se plimba pe o stradă. În trotuar era o groapă și omul a căzut în ea. Pe fundul gropii se simțea pierdut, fără speranță. Se gândea că nu este vina lui și că va avea nevoie de o veșnicie pentru a ieși din ea.

Aceeași stradă, același om, aceeași groapă… după un timp. Omul se face că nu o vede și… cade în ea. Este uimit, nu-i vine să creadă și se găndește că nu este vina lui. Realizează că îi va lua mult timp să iasă din groapă.

Aceeași stradă, același om, aceeași groapă. Omul o vede și tot cade în ea. Este deja o obișnuință. Calm, știe unde se află. Cu luciditate gândește: “este vina mea și ies imediat”.

Aceeași stradă, același om, aceeași groapă… Omul o vede și o ocolește.

Același om se plimbă pe… altă stradă.

 

De ce avem nevoie să cădem de trei ori în aceeași groapă pentru a începe să ne gândim la posibiltătea de a  o ocoli sau de a căuta o altă stradă?

De ce să nu reflectezi asupra vietii tale atunci când ești cu adevărat inspirat, relaxat și confortabil, întins în pat, în vacanță sau ascultând o muzica ce te încântă? De ce să nu faci exercițiul introspecției când ești fericit, sănătos, încrezător și plin de bunăstare?

In toate aceste situatii indepartezi gandul ca “singurul lucru cert este schimbarea”. Cel mult il “reciti” aferat ca sa pari cool sau filozof.

Ai observat cand te simti bine ca ai o tendință naturală spre introspecție? Folosește cu grijă aceste momente! Ele iti pot oferi experiente puternice si intreaga viziune despre lume ți se poate schimba rapid. Acestea sunt momentele în care vechile credințe se arhiveaza de buna voie si tu te regasesti transformat…

Fara a mai fi nevoie sa cazi de trei ori in aceeasi groapa. 😊

 

Mădălina Artene